Een boudoir shoot plannen wanneer je de diagnose borstkanker krijgt

Wanneer ik niets vermoedend aan een nieuwe werkdag in mijn studio begin, ontvang ik een e-mail bericht, met daarin een aanvraag van een ‘vroegere’ vriendin. Zij vertelt me haar wensen voor een boudoirshoot. Met een schok lees ik daarna dat zij kort daarvoor geconfronteerd is met de diagnose borstkanker. Zij zou heel graag mooie portretten van haar lijf voor de benodigde behandelingen en operaties willen laten fotograferen. In de meest pure vorm, wil zij zich bloot geven aan mij en het vertrouwen geven haar een zeer dierbare herinnering aan haar ongeschonden lijf te kunnen geven.

Wat een intens mooie gedachte en wat krachtig dat zij hier aan denkt, terwijl haar hele leven even ondertussen, volledig op zijn kop is gezet. Tijdens onze intake voel ik mij zo verbonden met haar. We praten over haar wensen, de mogelijkheden, de ideeën in de styling die direct vorm krijgen in mijn hoofd. Ik laat haar één van de mooie folio collectie boxen zien en geef haar tijd en ruimte zolang als zij nodig heeft om te bedenken wat het beste bij haar past.
Diezelfde middag nog krijg ik een enthousiast telefoontje: “Het voelt goed, ik ga het gewoon doen”. Ik stuur haar vervolgens via de mail een persoonlijke vragenlijst en stuur haar de Styling & Advies gids, met daarin volop tips om je voor te bereiden op een portret sessie en er op je mooist op te staan die dag.

Op korte termijn breekt de dag van haar folioshoot aan. Na een kort overleg met het ziekenhuis, legt zij haar telefoon opzij en brengt de visagiste de make-up met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling aan. We camoufleren de blauwe plekken op haar borst van de reeds genomen puncties. We nemen de tijd, verwennen haar met verse jus, chocolade, make-up en haarverzorging, maken foto’s van de voorbereiding en laten vandaag de diagnose borstkanker even voor wat het is. Ze is mooi, krachtig, een liefdevolle moeder, een vriendin, een vrouw van de paarden, kortom meer dan haar diagnose. Vandaag is haar dag. Een dag om haar karakter en natuurlijke schoonheid vast te leggen, niet haar ziekte.
Ze geniet volop van de shoot, voelt zich mooi, spant zich samen met mij in om de mooiste poses op beeld te krijgen en ik voel me verbonden met haar, waardoor ik weet dat de sprekende blikken en haar emoties het beeld van de kijker gaat vangen. We sluiten de dag samen af en ik ontvang spontaan een knuffel. Ik kijk ernaar uit om haar tijdens de foliopresentatie, live in mijn studio te mogen verrassen met haar mooie portretten.

Ik heb de foto’s regelmatig bekeken dit weekend. Vind ze echt zo gaaf geworden!!! Hoewel ik je voorbeelden heb laten zien, overtuig je mij met de artistiekere beelden en vind ik deze veel mooier dan het eenvoudige. Het voelt ook een beetje dubbel ergens omdat het foto’s zijn van mijn “ongeschonden” lijf terwijl ik nu voor hele andere uitdagingen met mijn lijf sta.

Heb jij ook de diagnose borstkanker? Ben jij behandeld voor borstkanker en wil jij graag weer groeien in zelfvertrouwen en je mooi voelen?

Deze folioshoot heeft mijn hart gevangen. Ik heb gezien en ervaren dat deze foto belevenis, een waardevolle betekenis kan hebben, puur natuur is, een dierbare herinnering kan zijn, een dag vergeten is, een dag genieten is en zoveel meer. Ik heb gevoeld dat ik iemand kan helpen, iets kan betekenen, mijn kwetsbaarheid aan jou durf te tonen wetende dat ik jou kwetsbaarheid en meest mooie, vrouwelijke en pure vorm kan vastleggen in een print door mij zo open te stellen. Dat kan naakt, deels bedekt, met tule, spannend, natuurlijk en puur, sereen en kwetsbaar.

Natuurlijk ben je in shock, zit je misschien nog vol in je emotie, heb je misschien geen tijd en haast, zou je dit anders nooit hebben gedurfd…. Ik ontvang je heel graag voor een informerend en vrijblijvend gesprek. Samen in gesprek zijn, helpt jouw de keuze maken of je dit wil en een goede keuze voor een fotograaf te maken.

Privacy, openbaar maken van de portretten, discretie in het gebruik van beelden van jouw boudoir-, (artistiek)naakt-, shoot

Natuurlijk mag je discretie verwachten. De foto’s zijn voor jouw privé, bevinden zich na je aankoop in jouw foliobox en gaan met jou mee naar huis. De foto’s worden gedrukt in een professioneel lab waar ook afspraken zijn gemaakt over de privacy voorwaarden, In onze overeenkomst maken we duidelijke afspraken over het gebruik van de foto’s. Ik heb er alle begrip voor, wanneer je de foto’s niet openbaar wilt maken en ga hier in de regel ook van uit ten tijde je boeking. De artistiek naakt modellen op de website hebben allen toegestemd voor plaatsing en geven een impressie van mijn kwaliteiten als fotografe en de mogelijkheden. Natuurlijk ben ik trots op mijn werk en wordt toestemming erg gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *